Welke NFC chip heb ik nodig

NFC ChipDe NFC Chip

Elke NFC Tag, NFC sticker of product bevat een chip of “IC” (Integrated circuit). Deze kleine elektronische apparaatjes bevatten de data van de chip en maken het mogelijk om deze data te benaderen.

NFC Chip types

NXP heeft meerdere type NFC Chips ontwikkelt. Elke NFC Chip heeft zijn eigen kenmerken zoals scansterkte en de omvang van het geheugen.  Maar ook encryptie mogelijkheden onderscheiden de chips van elkaar. NFC Support gebruikt originele NFC chips van NXP en Smartrac voor professionele doeleinden. Op deze manier ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit en performance.

De juiste chip kiezen

NFC Support levert NFC tags die uit te lezen zijn door alle NFC enabled Smartphones. Hierdoor kunnen dus alle NFC tags die wij leveren universeel worden toegepast. Zo leveren wij de NTAG213, NTAG215 en de NTAG216 chips uit voorraad. Via onderstaande tabel wordt duidelijk wat de verschillen zijn tussen de chips en waar de chip het beste voor kan worden gebruikt.

Uiteraard adviseren wij ook altijd graag over de keuze van de juiste chip.

KenmerkNTAG210NTAG212NTAG213NTAG215NTAG216
Beschikbaar geheugen (bytes48128144504888
Maximaal beschikbaar geheugen voor URL41122132492854
Beste toepassingGoedkoop, korte url, beperkt beschikbaarGoedkoper dan NTAG213 met bijna evenveel geheugen, beperkt beschikbaar in standaard productenHoogste scansterkte, genoeg geheugen voor meeste toepassingen. Breed beschikbaarVeel geheugen, veel gebruikt voor games (nintendo amiibo) relatief duurGeschikt voor vCard (visitekaartjes) Veel geheugen. Vrij prijzig
32-bit passwordJaJaJaJaJa
UID ASCII MirrorJaJaJaJaJa
24 bit counter--JaJaJa
EchtheidshantekeningJaJaJaJaJa
Snel Lees CommandoJaJaJaJaJa
NFC Forum Type 2JaJaJaJaJa
7 byte unique UIDJaJaJaJaJa

Hoeveel geheugen heb ik nodig voor mijn project?

Elke NFC Chip heeft zijn eigen hoeveelheid beschikbaar geheugen. Naast de daadwerkelijk data is er ook geheugen nodig voor het beschikbaar stellen van de data zoals een url. In de onderstaande tabel is terug te vinden hoeveel geheugen een geprogrammeerde actie nodig heeft.

DataContentGeheugen benodigd
TekstNFC Support17 bytes
Web addresswww.nfcsupport.nl19 bytes
SMSKlaar met werken! Ik ben over 30 minuten thuis 012345678968 bytes
Telefoonnummer085 060 80 2016 bytes
E-mailTo - info@nfcsupport.nl
Subject - NFC Support bericht - Hoeveel geheugen is er nodig voor een email?
84 bytes
vCardContact Name - NFC Support
Contact Number - 0107614168
Address - NFC Support, Maassluis
Website - www.nfcsupport.nl
153 bytes
TriggerZet telefoon op stil76 bytes
TriggerZet Wifi aan en start Netflix op118 bytes
TriggerZet Wifi aan, Telefoon op stil en start Netflix op122 bytes

Afmeting van NFC antenne

De afmeting van de antenne van de NFC chip heeft invloed op de scansterkte van de NFC tag. Hoe groter de antenne, des te groter is de afstand die mogelijk is tussen de NFC Tag en het device dat de NFC Tag uitleest. We hebben sinds korte NFC tags met een extra grote antenne van wel 38mm. Hierdoor is het mogelijk om een iPhone tot wel 1,5 cm  van de nfc tag te kunnen houden om de tag uit te kunnen lezen. U vindt deze nfc tag in onze webshop.

Nog niet zeker van je keuze? Wij adviseren in de meeste gevallen de NTAG213 chip. Dit is de meest universele chip en heeft altijd voldoende capaciteit. Met name de hoge scansterkte zorgt voor een optimale klantbeleving.