Welke NFC chips zijn compatible met iPhone

  Welke NFC chips zijn compatible met iPhone

  De meeste iPhones hebben een ingebouwde NFC-chip die compatibel is met verschillende NFC-standaarden, waaronder:

  1. ISO/IEC 14443-compatibele NFC-tags: Dit omvat NFC-tags op basis van de NXP MIFARE-technologie, zoals de MIFARE Classic- en MIFARE Ultralight-tags. Deze tags worden vaak gebruikt in toegangscontrolesystemen, openbaar vervoer en identificatiekaarten.
  2. NFC Forum Type 1, 2, 3 en 4-tags: Deze tags zijn ontworpen volgens de specificaties van het NFC Forum, een consortium dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en promotie van NFC-technologie. Deze tags kunnen verschillende gegevensformaten bevatten, zoals URL’s, tekstberichten en meer.
  3. NTAG-tags: NTAG is een type NFC-tag dat wordt geproduceerd door NXP Semiconductors. NTAG-tags, zoals NTAG213, NTAG215 en NTAG216, worden algemeen ondersteund door iPhones. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals contactloze betalingen, toegangscontrole en bestandsdeling.

  Het is belangrijk op te merken dat de exacte NFC-functionaliteit en compatibiliteit van iPhones afhankelijk kunnen zijn van de iOS-versie en het specifieke model van de iPhone. Apple kan ook beperkingen opleggen aan het gebruik van NFC voor specifieke doeleinden, zoals het beperken van toegang tot bepaalde NFC-functies.