13,56 Mhz en 27,12Mhz frequentie

    13,56 Mhz en 27,12Mhz frequentie

    NFC (Near Field Communication) maakt gebruik van twee verschillende frequentiebanden, afhankelijk van het gebied waarin het wordt gebruikt:

    1. 13,56 MHz: Dit is de meest gebruikte frequentieband voor NFC-communicatie. Het wordt wereldwijd erkend als de standaardfrequentie voor NFC-toepassingen, inclusief betalingen, toegangscontrole en bestandsdeling. De 13,56 MHz-frequentieband is in overeenstemming met de internationale NFC-standaard en wordt ondersteund door de meeste NFC-apparaten en -infrastructuur.
    2. 27,12 MHz: Deze frequentieband wordt minder vaak gebruikt dan 13,56 MHz, maar het is ook een erkende frequentieband voor NFC. Het wordt voornamelijk gebruikt in sommige specifieke toepassingen, zoals NFC-toegangscontrole in de automobielindustrie.

    Het is belangrijk op te merken dat NFC een kort bereik heeft, meestal binnen een straal van enkele centimeters. Dit is een van de beperkingen van NFC-technologie, maar het maakt het tegelijkertijd geschikt voor beveiligde en nabije interacties tussen apparaten.