NFC Programmeren

Op dit moment zijn er meer dan 100 smartphones en Tablets beschikbaar die zijn voorzien van NFC. Je kunt bij ons NFC tags bestellen die geschikt zijn voor alle smartphones. Zodra je NFC tags in huis hebt kun je beginnen met programmeren. NFC programmeren kan op twee manieren. Met een NFC reader/writer  in combinatie met een pc of laptop. Een eenvoudige methode om snel en een beperkt aan NFC tags te programmeren is met een smartphone. In dit artikel laten we je zien hoe je dit eenvoudig kunt doen.

NFC tags die NFC Support levert hebben allemaal een kleine chip. Deze chip heeft geen batterij, maar is wel in staat om kleine hoeveelheden informatie op te slaan. Deze informatie kan worden uitgelezen door een smartphone. Doordat de smartphone de chip kan voorzien van een klein beetje stroom is het mogelijk om middels een NFC tag een opdracht te geven aan de smartphone.

Bijvoorbeeld kun je een NFC tag op je nachtkastje plakken en met één tap kun je vervolgens het volume zacht zetten. Dit is een van de voorbeelden die wel al eerder gaven. Om de NFC Smartphone deze opdracht te laten uitvoeren, is het nodig om de NFC tag te programmeren.

NFC Tags zelf programmeren

Indien je zelf een NFC Tag wilt programmeren dan kun je gebruikmaken van onze NFC reader/writers of je eigen NFC smartphone. Met name kleine aantallen kun je prima gebruikmaken van je eigen smartphone.

Stap 1: Zet NFC aan op je smartphone

Via instellingen -> draadloos en verbindingen kun je NFC aanzetten. Je merkt er overigens niets van qua stroomverbruik. Uitzetten van NFC na gebruik is dus niet nodig.

Stap 2: Download de NFC app

Via de Google Playstore zijn diverse apps beschikbaar. Wij maken meestal gebruik van de volgende apps:

  • NFC Tools
  • NFC Tagwriter door NXP
  • NFC TagInfo

Stap 3: Open de NFC app

Voor dit voorbeeld maken we gebruik van de NFC Tagwriter door NXP. NXP is de fabrikant van de NFC chips in de NFC stickers. Middels onderstaande video wordt uitgelegd hoe de tool werkt.

 

Voor het programmeren van NFC Tags met onze NFC reader/writer kan gebruik worden gemaakt van de GoToTags Windows app. Dit is een gratis app voor Windows en is compatible met onze nfc writers.

Het is ook mogelijk om NFC Tags te programmeren met Mac OS. U kunt hiervoor gebruiken maken van de software van NFC Ideas.