NFC Printers

Naast smartphones worden er ook in Nederland printers voorzien van NFC techniek. Dat deze techniek een grote vlucht geeft genomen is duidelijk. NFC is een handige functie om NFC printers te koppelen met je smartphone om eenvoudig draadloos te kunnen printen.

Wat is NFC Printen?

NFC is in steeds meer printers te vinden. Maar wat kun je er nu eigenlijk mee? NFC maakt het mogelijk om op korte afstand te communiceren tussen je printer en je smartphone. Tijdens deze communicatie worden er gegevens uitgewisselt zodat je smartphone direct een printopdracht kan verzenden naar de printer. Vervolgens kun je een foto selecteren op je smartphone en met één tap tegen de printer wordt de afbeelding afgedrukt. Hiervoor is meestal nog wel een printer app nodig. Samsung is een voorbeeld van een printer producent die bijna alle haar  printers heeft voorzien van NFC techniek.

Samengevat werkt NFC Printen als volgt:

  1. Installeer de Samsung Mobile Print app in Google Play Store
  2. Selecteer het bestand of foto die je wilt printen
  3. Klik op print en houd het toestel tegen de NFC Tags op de printer

Middels onderstaande video wordt duidelijk hoe NFC printen werkt:


NFC wordt dus gebruikt om je smartphone te configureren voor de betreffende NFC printer.

Wat is het voordeel om via NFC te printen?

“Simplicity is key” is wat wij al eerder aangeven. Dit geldt ook voor het printen. Doordat je met één tap kun printen. Je hoeft dus niet eerst in te loggen op een pc of laptop om een foto te printen. Dit is nu direct mogelijk vanaf je smartphone of tablet.

Kun je ook op NFC printers printen zonder NFC Smartphone?

Om een volledige ondersteuning te bieden aan alle smartphones, heeft Samsung de Samsung Mobile Print app voorzien van mogelijkheden om te printen via Wi-Fi en via Google Cloud print. Deze laatste optie maakt het mogelijk om een printer die verbonden is aan het internet te gebruiken om via internet te kunnen printen. De app van Samsung is ook te downloaden voor Apple devices in de iTunes store

Welke printers zijn voorzien van Near Field Communication?

NFC printersEen snelle zoektocht op internet levert bij een grote printershop zo’n 61 verschillende printers op die voorzien zijn van NFC. De merken Brother, Canon, Epson, HP en Samsung zijn hier het meest vertegenwoordigd. Bij NFC Support gebruiken wij NFC printers van Samsung. Deze zijn snel, hebben een goede kleurkwaliteit en zijn uiteraard voorzien van de mooie Near Field Communication techniek.

 

 

 

 

 

 

Naast de printers voor op kantoor en voor thuisgebruik zijn er ook portable NFC printers. Dit zijn hele kleine foto printers die voorzien zijn van een accu zodat ze onderweg gebruikt kunnen worden. Heel gaaf om op vakantie direct foto’s uit te printen. Een voorbeeld van deze printer is de LG PD233 Pocket Photo.