NFC Tags om je eten te traceren van herkomst tot op je bord

NFC Tags om je eten te traceren van herkomst tot op je bord

NFC-Tags-Provenance

NFC-Tags-ProvenanceWeet jij waar je diner gisterenavond vandaan kwam? Of het broodje spek vanochtend? In het kader van Organic September heeft de Britse Start Up Provenance een pilot gestart. Met deze pilot wil Provenance de consument in staat stellen om voedsel te traceren van leverancier tot aan je koelkast. Middels NFC Tags en QR codes is dit mogelijk.

Als onderdeel van de “Future of Food” wil Provenance laten zien hoe de biologische voedselketen in elkaar zit. Hierbij is niet alleen traceerbaarheid van belang maar ook transparantie. Middels de techniek achter de NFC tags en QR codes is het mogelijk om kennis te maken met de mensen achter de producten, de plaats van herkomst en de certificaten van de leveranciers.

Deze geavanceerde NFC technologie brengt een revolutionaire dimensie op de manier waarop we winkelen, waardoor klanten hun reis door hun voedsel ontdekken via een interactief label – waar het werd geteeld, opgegroeid of geoogst, hoe het werd verwerkt, vervoerd, wanneer en door wie. Het geeft ook de producenten de gelegenheid om het verhaal te delen achter wat hun producten zo groot maakt.

Hoe werken de NFC Tags

De NFC-tags kunnen eenvoudig worden gescand met een NFC smartphone en kunnen direct de unieke reis achter hun voedsel ontdekken. Dit bevat informatie over de oorsprong, ingrediënten en speciale eigenschappen zoals organisch, glutenvrij, zuivelvrij etc. Foto’s van de creatie van het product, evenals boeren- of producentprofielen kunnen ook bekeken worden.

Clare McDermott, bedrijfsontwikkelingsdirecteur van Soil Association Certification, geeft aan: “Met deze nieuwste technologie in de traceerbaarheid van voedsel kunnen we de reis van ons voedsel volgen met exacte tijden en locaties van gebied tot opslag, accreditaties van de boerderij, inclusief het Bodemvereniging Organisch Certificatie-symbool en zelfs een afbeelding van het dier zelf.

“Dit neemt ons Organic Association-symbool naar het volgende niveau, waardoor klanten met gedetailleerde informatie via hun smartphones op het punt van verkoop worden aangewakkerd. Klanten die interactie hebben met het digitale symbool kunnen meer weten over wat het betekent om organisch te zijn, inclusief; minder pesticiden, geen kunstmatige additieven of conserveermiddelen, het is altijd vrij bereik, heeft de hoogste normen van dierenwelzijn en geen GM ingrediënten. ”

Shoppers kunnen de technologie van Provenance in de As Nature Intended Store in Chiswick, West-Londen vanaf 6 september testen. Deelnemers krijgen de gelegenheid om de reis van hun organisch spek uit de winkelplanken te scannen en te traceren, terug naar de productie van Eversfield Organic Farm in Devon.

Bent u ook op zoek naar NFC labels voor op uw verpakkingen? Wij leveren alle soorten en maten in grote en kleine hoeveelheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *