Apple maakt NFC tags next level met Apple App Clip

Apple maakt NFC tags next level met Apple App Clip

Apple heeft zojuist de nieuwe features van iOS 14 aangekondigd. Een belangrijke nieuwe feature zijn App Clip. Graag vertellen wij waarom wij zou enthousiast zijn over App Clip.

Wat zijn app clips?

App clips zijn een nieuwe manier voor gebruikers om snel toegang te krijgen tot je app. De app clip is een lichtgewicht versie van je app. Hierdoor kun je met een enkele tap op bijvoorbeeld een NFC tag eenvoudig betalen, reserveren of betalen.

Wat zijn de voordelen van App clip?

De focus van App clips ligt op het snel uitvoeren van een taak. Daarnaast laat App clip de kracht van je app zien. Je kunt ook Apple pay koppelen aan de app clip voor snel betalingen te laten verrichten zonder dat de hele app gedownload hoeft te worden

Hoe werken nfc tags met App clip?

Met een simpele tap wordt de app clip geopend. Dit gebeurt doordat de iPhone de url herkent die op de NFC tag is geprogrammeerd. Het voordeel hiervan is dat naast Apple producten, de NFC tag ook gebruikt kan worden door een Android NFC tool. Er wordt dan een website geopend. Hierdoor is de NFC Tag universeel toepasbaar voor elke NFC enabled device.

Welke NFC tag heb ik nodig voor App clip?

De meest universele NFC Tag die gebruikt kan worden is de NTAG213 chip. Dit is de NFC tag van NXP en is de meest voorkomende chip. Deze nfc tag is te verwerken in bijna elk voorwerp zoals stickers en in bijvoorbeeld posters. Echter kunnen nfc tags ook worden verwerkt in bierviltjes, in meubels of op een winkelruit wordt geplakt.

Werken NFC tags op alle ondergronden?

Afhankelijk van de lijmlaag van de nfc tag kan deze overal op worden geplakt. Met uitzondering van een metalen ondergrond. Hier zijn zogenaamde on metal nfc tags voor nodig. Deze bevatten een klein ferriet laagje waardoor de metalen ondergrond niet stoort op de NFC Tag.

Heeft een NFC Tag stroom nodig?

Een nfc tag gebruikt stroom van de NFC telefoon om data uit te wisselen. Hierdoor is er dus geen stroom of batterij nodig om de NFC tag te kunnen laten werken.

Ben je op zoek naar nfc tags voor de inzet van App clips? Neem dan snel contact met ons op. Samen kijken we naar de beste toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *