Apple stelt NFC chip beschikbaar voor uitlezen NFC Tags

Apple heeft zojuist tijdens de WWDC2017 aangekondigd dat iOS 11 de mogelijkheid biedt om NFC tags uit te lezen. Dit houdt in dat elke iPhone 7 en de nieuwe oPhone8 NFC tags kan lezen. Op Android toestellen kan dit al heel lang, maar Apple gaat nu ook overstag. De speciaal ontwikkelde API (Core NFC) staat online. We laten je graag al wat features en mogelijkheden zien.

Wat gaat Apple brengen met het openstellen van  NFC?

Nu alle smartphones de NFC chip gaan ondersteunen, is de verwachting dat NFC veel vaker toegepast gaat worden. NFC Marketing campagnes kunnen nu namelijk door elk platform worden gebruikt en bijna alle nieuwe smartphones. Het maakt het mogelijk om NFC nu in alle producten te gaan verwerken. Dit is de grootste gamechanger sinds de komst van WiFi en Bluetooth.

Welke modellen iPhones gaan de NFC Tags uitlezen?

In ieder geval de nieuwste versies van de iPhone; de iPhone 7 en de iPhone 7 plus. Uiteraard ook de verwachte iPhone 8. De reden waarom andere versies waarschijnlijk niet gaan werken is omdat Apple de NFC Chip in de iPhone 7 heeft aangepast. Aangenomen kan worden dat er ongeveer 280 miljoen Apple devices aan het einde van 2017 voorzien zijn van een werkende NFC tag. Dit zal een enorme impact gaan hebben voor het gebruik van NFC.

Welke NFC chips kunnen gebruikt worden?

Volgens de documentatie zullen alle NXP NTAG series worden ondersteund. Evenals de Mifare Ultralight. Dit houdt dus in dat alle NFC Tags die NFC Support verkoopt ook zullen werken. Wij bieden inmiddels ook een speciale NFC ontwikkel kit aan voor Apple.

En nu?

NFC gaat groot worden dit jaar. HEEL groot! Voor zeer veel toepassingen zal NFC gebruikt kunnen worden. Denkt u bijvoorbeeld aan NFC Marketing toepassingen zoals NFC Stickers met URL activatie, NFC Stickers met kortingscodes en links naar uw social media kanalen.